De Appelboom

Welkom bij Kinderdagverblijf de Appelboom

Op 11-01-2011 heeft kinderdagverblijf de Appelboom haar deuren geopend in Amsterdam-Noord. De Appelboom is een zelfstandig en kleinschalig kinderdagverblijf waar de persoonlijke benadering van ouder en kind voorop staan.

De Appelboom is gevestigd in Amsterdam-Noord met twee locaties; aan de Purmerweg 86 en aan het Bezaanjachtplein 251 waar van maandag t/m vrijdag dagelijks kinderen in de leeftijd van 9 weken tot 4 jaar opgevangen kunnen worden. Bij de Appelboom moeten kinderen zich op hun gemak voelen en helemaal zichzelf kunnen zijn. Wij proberen een warme en huiselijke sfeer uit te stralen.

Bij de Appelboom streven wij naar optimale zorg, aandacht en warmte voor het kind. Dit begint natuurlijk al bij de wenperiode waarin wij tijd en ruimte maken om een kind (en de ouders) te leren kennen, het kind aan ons te laten wennen en aan zijn nieuwe omgeving.

Doordat de Appelboom een kleine particuliere instelling is, kunnen wij garant staan voor persoonlijke inbreng en flexibiliteit. Er wordt altijd serieus gekeken of het mogelijk is om tegemoet te komen aan uw wensen omtrent de opvang van uw kind.

Op onze locatie Banne hebben wij sinds kort ook twee VVE erkende groepen! Samen met onze betrokken ouders bieden wij op deze groepen een uitdagende, op het kind afgestemde leeromgeving aan voor alle kinderen vanaf 2 jaar.

“Kleinschalig opvang, GROOTschalig aandacht”

Wij hanteren de richtlijnen van de GGD en de wet kinderopvang. De GGD voert jaarlijks een
inspectiebezoek uit waarbij gekeken wordt of het kinderdagverblijf aan de eisen van de wet kinderopvang voldoet. De inspectierapporten van de GGD zijn op de website van de GGD publiekelijk beschikbaar. Op voorschrift van de GGD wordt jaarlijks een risico-inventarisatie voor Veiligheid en Gezondheid opgesteld.

Binnen is veel zorg besteed aan de inrichting. De ruimtes zijn kindvriendelijk en huiselijk ingericht met goed materiaal volgens de laatste ontwikkelingen. Veilig, schoon, netjes en gezellig zijn belangrijke aspecten voor de Appelboom.

Gezonde kinderopvang  

Het bijdragen aan een gezonde leefstijl van kinderen ziet de Appelboom als belangrijke taak. Een gezonde leefstijl gaat enerzijds over beweging anderzijds over voeding. Bewegen doen we door elke dag lekker naar buiten te gaan met de kinderen, ook als het weer wat minder is. Kinderen hebben op onze buitenspeelruimtes voldoende ruimte om vrij te bewegen en maken daarnaast gebruik van het nieuwe speeltoestel en fietsjes. De pedagogisch medewerkers bedenken daarnaast activiteiten voor buiten, bijvoorbeeld tikkertje, het overspringen met hoepels of een bal-activiteit.

Onze loactie ‘Banne’ beschikt over een gymzaal en een beweeghal. In de gymzaal krijgen alle peuters (2+) minimaal 1 keer per week les van een echte gymjuf van turnvereniging Tonido. Op beide locaties komen regelmatig professionals langs om met de kinderen muziek te maken en/ of te dansen.

Het voedingsbeleid van de Appelboom is vanaf heden vegetarisch van aard, met uitzondeling van verschillende vissoorten. Wij hebben ons laten inspireren door de vegetarische trends van nu. De Appelboom heeft zich hierbij laten adviseren door de informatie die te vinden is op de webpagina van het voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl).Daarnaast is er bij ons een ‘Coach Gezonde Kinderopvang’ in dienst. Onder haar supervisie hebben de leidsters van De Appelboom de training ‘Een Gezonde Start’ succesvol afgerond. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.gezondekinderopvang.nl.

Ligging

Beide locaties zijn gelegen in een fijne, kindvriendelijke omgeving met verschillend mogelijkheden. Onze locatie ‘Banne bevindt zich boven de OBA. Regelmatig lenen we hier samen met de kinderen boeken, passend bij het thema. Daarnaast nemen we deel aan diverse educatieve activiteiten die de OBA organiseert. Onze locatie ‘Purmerweg’ is gevestigd in een klein gezellig monumentaal pand, een echte huiskamer. Naast de locatie bevindt zich een klein gemoedelijk winkelplein waar de kinderen zo nu en dan eens een boodschap doen samen met de juf, bijvoorbeeld bij de groenteboer. Op het Purmerplein worden ook activiteiten uitgevoerd met de kinderen, bijvoorbeeld in de vorm van een balspel. Kinderen kunnen hier heerlijk vrij bewegen. Ook hier is een OBA in de buurt gevestigd (Waterlandplein) waar zo nu en dan eens een uitstapje naartoe wordt gemaakt.

Mocht u het leuk vinden om een kijkje te komen nemen op één van onze locaties, dan bent u van harte welkom.

Tot ziens bij de Appelboom.

Contactgegevens

KDV PURMERWEG
Purmerweg 86
1023 BB Amsterdam

KDV BANNE
Bezaanjachtplein 251
1034 CR Amsterdam

Voor vragen of meer informatie
kunt u ons bellen of mailen.

bottom