Protocol Gezondheid en Veiligheid

Algemene hygiëne is op de kinderdagverblijven een belangrijk aandachtspunt. De Appelboom is constant bezig de hygiëne op het hoogste niveau te houden. Geen enkel kinderdagverblijf kan uitsluiten dat een kind een bacterie of virus oploopt. Door een specifiek op hygiëne gericht beleid te voeren kan de kans op besmetting echter worden beperkt.

Naast de controle op besmetting houdt hygiëne veel meer in. De Appelboom besteedt ook aandacht aan een gezond binnenklimaat. We hebben een  aparte slaapkamer en ieder kind slaapt in een eigen bed met schone lakens en in een eigen slaapzak. Daarnaast wordt  in  verblijf- en slaapruimte de CO2 waarden nauwkeurig gecontroleerd middels periodieke metingen en wordt er continu geventileerd en gelucht. Knuffels worden om de week gewassen.

Veiligheid

Wanneer u bij de Appelboom binnen komt, dan wordt u verzocht overschoenen/schoenhoesje  aan te trekken zodat u geen vuil van buiten mee naar binnen kunt nemen. Een groot deel van het leven van kleine kinderen speelt zich immers af op de vloer. In de checklist van de Appelboom kunt u meer lezen over de maatregelen met betrekking tot hygiëne en Veiligheid. 
U kunt de gehele risico inventarisatie hygiëne inzien op de vestiging.

Niets is belangrijker dan de veiligheid van uw kind. Appelboom laat dan ook niets aan het toeval over. Appelboom is volledig kindvriendelijk ingericht. Aan alles is gedacht; afstanden tussen spijlen, beveiliging van stopcontacten, deurstrips, veilig speelgoed, afgeronde hoeken aan meubels en nog veel meer.

Om ongelukken te voorkomen zijn er regels opgesteld en staan de leidsters continu stil bij de eventuele gevolgen van hun handelen. Zo worden bijvoorbeeld tassen van volwassenen en warme dranken buiten de groepen gehouden. Er wordt altijd naar buiten gegaan onder toezicht van minimaal twee leidsters. U kunt de gehele risico inventarisatie veiligheid inzien op de vestiging.

Download Protocol Gezondheid
Download Protocol Veiligheid

Openingstijden

Maandag: 07.00 t/m 18.00
Dinsdag: 07.00 t/m 18.00
Woensdag: 07.00 t/m 18.00
Donderdag: 07.00 t/m 18.00
Vrijdag: 07.00 t/m 18.00


Contactgegevens

KDV PURMERWEG
Purmerweg 86
1023 BB Amsterdam

KDV BANNE
Bezaanjachtplein 251
1034 CR Amsterdam

Voor vragen of meer informatie
kunt u ons bellen of mailen.

bottom