Bitcare

KDV de Appelboom maakt gebruik van een softwaresysteem genaamd ‘Bitcare’.
Met behulp van deze onlinedienst willen wij de communicatie met u als ouder/verzorger nog verder optimaliseren.

Wat kunt u verwachten?

Met Bitcare worden gedurende de dag activiteiten en foto’s online met u gedeeld. Via een app en website kunt u zien hoe laat uw kind heeft geslapen, gegeten en gedronken en welke leuke activiteiten uw kind heeft ondernomen. Ook kunt u de planning bekijken en verzoeken indienen omtrent vakanties, ziekte, extra dagen en ruildagen. Daarnaast kunt u chatten met leidsters op de groep. Met Bitcare blijft u altijd op de hoogte van alle gebeurtenissen en de ontwikkeling van uw kind(eren).
Zo kunt u zorgeloos werken en hoeft u niets te missen!

Na uw inschrijving ontvangt u een mail met de uitnodigingslink van Bitcare. Als u zich heeft aangemeld kunt u vervolgens de dagelijkse activiteiten van uw kind(eren) raadplegen via de app voor uw smartphone en/of tablets. Deze app kunt u vinden in de App Store/Google Play Store onder de naam ‘Bitcare voor ouders’. Daarnaast kunt u het digitale dagboekje, het contract, documenten en facturen inzien via het Bitcare ouderportaal: https://app.bitcare.com.

Wat kan ik als ouder met de Bitcare voor ouders App en website?

 • Verlof en ziekte melden
 • Activiteiten inzien
 • Planning inzien
 • Foto’s bekijken en downloaden
 • Notities plaatsen (krijgen de leidsters geenmeldingen van)
 • Flex uren aanvragen (alléénmogelijk als uw kind een flex contract heeft en deze functie vrijgegeven is door uw kinderopvang)
 • Extra dagen aanvragen(alléénmogelijk als deze functie vrijgegeven is door uw kinderopvang)
 • Ruildagen aanvragen (alléénmogelijk als deze functie vrijgegeven is door uw kinderopvang)
 • Ouderprofiel inzien
 • Contract inzien
 • Digitaal dagboekje
 • Documenten
 • Facturen inzien

Let op: facturen worden verstuurd vanuit noreply@bitcare.com

Let op: alle verzoeken (extra/flex/ruildagen/ziekte en verlof) zullen gearceerd in de planning zichtbaar zijn. Na goedkeuring van de kinderopvang krijgen deze een vaste kleur in de planning zonder arcering. Bij afwijzing verdwijnt het verzoek uit de planning. Ook ontvangt u notificaties met terugkoppeling van uw verzoeken.

Oudercommunicatie

Leidsters op de groep krijgen geen melding van de notities van de ouders. Van de chatberichten krijgen ze wel een melding. Wij gebruiken de chat dan ook alleen voor urgente zaken!

Het invoeren van gegevens

Het invoeren van de gegevens gebeurt op vaste, rustige tijdsstippen, zodoende gaat het invoeren van Bitcare niet ten koste van de tijd voor de kinderen. Het kan dus zijn dat u een tijdje geen activiteiten kunt waarnemen via de app, wij hopen op uw begrip hiervoor.

Wat betreft het maken van foto’s geldt dat er op elke groep een lijstje hangt met daarop de kinderen die niet op de foto mogen, leidsters zijn hiervan goed op de hoogte. Deze kinderen worden ook niet meegenomen op de groepsfoto’s.

Frequentie van foto’s: wij proberen elke week een foto door te sturen van elk kind. Met een speciale activiteit, verjaardagen kan daar een extra foto bij komen. Ook tijdens de wenperiode (eerste 2 weken) sturen we extra foto’s van het kind.

Voor alle baby’s wordt bijgehouden wanneer en hoe vaak zij gepoept en geplast hebben. Bij de peuters geldt; alleen activiteiten van peuters die bezig zijn met zindelijkheidstraining of kinderen die plotseling een ongelukje hebben worden ingevoerd.

Mocht u er via de app niet uitkomen, dan kunt uiteraard altijd even bellen naar de Appelboom, dan helpen wij u graag.

U bent niet verplicht om de app te installeren, uiteraard adviseren wij het wel.

Wij wensen u veel plezier met het gebruik van Bitcare!