Werken bij de Appelboom

Ben jij gek op kinderen? De Appelboom verbindt gedreven pedagogisch medewerkers en studenten aan leuk en betekenisvol werk in de kinderopvang.
Kinderen zijn puur en geven veel terug, dat maakt het werken in de kinderopvang ook bijzonder!
Dagelijks zijn we getuigen van de veelomvattende groei die het jonge kind doormaakt. Een groei die wij graag aanmoedigen door zowel veiligheid als uitdaging aan te bieden. Wij zoeken medewerkers die het geweldig vinden om getuigen te zijn van deze mooie ontwikkelingen en waardevolle momenten en ons hierbij willen helpen.

De Appelboom heeft drie opvanglocaties in Amsterdam. Twee in Amsterdam-Noord en een in Amsterdam-Zuid. Op deze locaties wordt één opvangvorm aangeboden aan een diversiteit van leeftijdsgroepen. Voor pedagogisch medewerkers biedt dit het voordeel om te werken met verschillende leeftijdsgroepen (baby, dreumes, peuter).

Wij vinden de ontwikkeling van onze kinderen net zo belangrijk als de ontwikkeling van onze medewerkers. Zo vinden wij het belangrijk dat je bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker groeit in je persoonlijke ontwikkeling. Alle pedagogisch medewerkers van de Appelboom volgen een permanent coach- en scholingsplan. Uiteraard is er bij de Appelboom mogelijkheid om door te groeien als bijvoorbeeld (assistent) leidinggevende of pedagogisch coach.

Zet jouw passie in en kom bij de Appelboom werken als pedagogisch medewerker.

Vacatures

Vacature pedagogisch medewerker (VVE)

Voor onze peutergroep zijn we opzoek naar een lieve, energieke pedagogisch medewerker.

Wat ga je doen?

Als pedagogisch medewerker ga jij samen met je collega’s met volle energie en plezier aan het werk. Je bent samen verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, verzorging, ontwikkeling en plezier van de kinderen op jouw groep.

Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het organiseren en ontwikkelen van een passend activiteitenaanbod en het stimuleren van de zelfredzaamheid. Maar ook het creëren van een rustige sfeer voor de kinderen vinden wij belangrijk. Je houdt daarbij rekening met de verschillende leeftijden en culturen. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden is het belangrijk dat je goed overlegt met je naaste collega(‘s). Ook wordt er binnen onze opvang veel tijd en aandacht gestoken in het onderhouden van een goede band tussen ouder en opvang. De communicatie met ouders verloopt op een respectvolle, open en actieve wijze. Dezelfde aspecten verwachten wij ook terug te zien in jouw communicatie naar en met collega’s.

Wat verwachten wij van jou?

Je beschikt over relevante opleiding op minimaal MBO 3 niveau.
Je hebt ervaring en plezier in het werken met kinderen van 0 tot 4 jaar.
Je hebt kennis van de ontwikkelingsfasen van het kind.
Je hebt visie op opvoeding en ontwikkeling van het kind.
Je beschikt over een positieve, energieke en zelfstandige houding en neemt zelf initiatief.
Je bent in staat om planmatig te werken aan het ontwikkelen van een veilige en vertrouwde omgeving waarin kinderen worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen.
Je hebt een open manier van communiceren en werkt transparant samen met collega’s en hebt een flexibele houding.
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

*Ben jij VVE-gecertificeerd? dan zal jouw reactie met voorrang worden behandeld.

Wat bieden wij jou?

Een salaris conform CAO kinderopvang schaal 6, trede is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Een werkomgeving waarbinnen eigen inbreng wordt gewaardeerd en jij jezelf kan ontwikkelen en kan groeien als pedagogisch medewerker.

Soort dienstverband: Voltijd/Deeltijd

Vacature groepshulp

Heb jij passie voor kinderen en lijkt het jou leuk om in de kinderopvang te werken? Lees dan snel verder!
KDV de Appelboom is op zoek naar groepshulp die 2 à 3 dagen per week (12/16 uur in de week) de groep/pedagogische medewerkers kan ondersteunen. Ben jij zorgzaam, energiek, proactief en heb je een rijbewijs? Dan hopen wij jou snel te verwelkomen!  

Wat ga je doen?

Met jouw hulp zorg je ervoor dat iedere dag de kinderen en jouw collega’s in een fijne, schone en veilige omgeving kunnen werken, spelen, ontwikkelen en groeien. Als groepshulp bied jij met name huishoudelijke ondersteuning aan de pedagogische collega’s op de groep. Denk bijvoorbeeld aan de was doen, bedden verschonen, keuken schoonhouden, helpen tijdens eetmomenten maar je houdt bijvoorbeeld ook samen met de pedagogisch medewerker toezicht tijdens verschillende activiteiten, zoals bij uitstapjes en buitenspelen. Het is belangrijk dat je betrokken bent bij het team en onze kinderen. Door jouw inzet verschijnt een extra glimlach op de gezichten van collega’s en kinderen. Jij bent graag lekker praktisch bezig. Je ziet wat nodig is en ondersteunt daarin graag, jouw functie is dus afwisselend!

Jouw werkplek

KDV de Appelboom is een kleinschalige opvang met twee locaties in Amsterdam Noord en een locatie in Amsterdam Zuid. Wij zoeken een groepshulp voor onze locatie in Amsterdam Noord die 2 à 3 dagen per week ons team kan ondersteunen.
Locatie Appelboom-Banne zit boven de OBA gevestigd in het Banne centrum in Amsterdam Noord. Het is een locatie waar we vier groepen hebben waaronder een babygroep, dreumes en twee peutergroepen. We hebben een divers en vriendelijk team dat goed samenwerkt en waar een positieve sfeer bij hangt. De locatie is goed bereikbaar met het OV of met de auto.

Wat verwachten wij van jou?

VMBO werk- en denkniveau
Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
Minimaal 12 uur per week beschikbaar en flexibel inzetbaar tijdens schoolvakanties
Ervaring en affiniteit met kinderopvang;
Flexibele & proactieve houding. Je bent enthousiast, flexibel en hebt een groot hart voor kinderen
Bezit van een rijbewijs
Sociaal vaardig voor het motiveren en stimuleren van kinderen bij de lichte zorgtaken;
Woonachtig in (de omgeving van) Amsterdam Noord
Je bent op de hoogte van richtlijnen over veiligheid en hygiëne

Wat bieden wij jou?

Een salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Kinderopvang;
Een hecht team waar aandacht en ontwikkeling centraal staan, zowel voor onze kinderen als voor jou als collega’s;
Volledige reiskostenvergoeding wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer, een financiële tegemoetkoming wanneer je met eigen vervoer reist;
Ruimte voor jou om aan de slag te gaan met jouw talent, we zijn benieuwd wat jij meebrengt en denken graag met jou mee.
Een bijdrage aan jouw pensioen en de mogelijkheid gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering.

Heb je ambitie om door te groeien naar de functie van pedagogisch medewerker? Dan denken we graag met je mee en kijken we met jou welke opleiding je hiervoor kan volgen